tisdag 20 september 2016

En ny framsida börjar att ta form...

Mycket har hänt och hösten har gjort sin intågan. Sista varma dagen i fredags och då passade jag på att ta ledigt o gräva i trädgården medan mannen har målat hela vår carport.

Nu är det framsidan som gäller. Har bett min svägerska Sanna att hjälpa mig att få till en bättre framsida. Vill gärna behålla liten gräsmatta och mina spireor. Har en del gräs på baksidan som oxå ska fram och två små pioner som aldrig har trivts där de stod. Stensättningen tar vi till våren då vi ej vet vilka sorters stenar vi ska ha. Vi har även åkt runt på olika trädgårdsaffärer och tittat på träd. Vi ska ha 3 st och har beslutat oss för "liquidambar styraciflua gumball" men fint bladverk och härliga höstfärger. Tyvärr så blev det beställningsvara så dessa kommer att levereras i november.




Även klot tujorna vid staketet har jag grävt upp och planterat om. Några var dåliga och de hade blivit förstora så som de stod. Nu är det bara 3 st på varje sida om grinden och det blev mycket bättre. Vi byggde även ut valvet vid grinden och har satt två extra stolpar med armeringsjärns så växterna kan klättra bättre. Hade köpt två vildvinsplantor och två vita klematis som skulle växa upp på staketet på var sin sida om grinden. Tyvärr så dog en av varje och vår minsting lyckades att klippa av den sista klematisen. Så nu blev det två nya vita klematis.
 

 


Vårt syrenträd fick vi gräva upp och har planterat i en stor kruka sidan om carporten... vilket gjorde att den kom till sin rätta. Krukan är rostig i sin färg och kommer att bli superbra när vi får den vita singeln på uppfarten.