måndag 25 april 2016

Dax o förbereda sådd o växthus.

Förra helgen fick jag sått i min ena så bädd och gjort min första lilla tunnel för skydd. I den andra bädden ska potatisarna växa men det får vänta tills nästa helg då vi har fått ett typiskt Aprilväder.

Denna helgen var det dax att rensa ut i växthuset och göra det klart inför säsongen men tomater, chillisar, gurkor m.m Detta året ser jag framemot en stor skörd.


Men eftersom det blev ett typiskt Aprilväder fick spannarna för tomterna komma in i uterummet.
Typisk när man äntligen tar tag i det, så får vi alla väderlekarna idag, sol. regn, hagel och snö.

måndag 18 april 2016

Utegrill

När vi var klara med årets projekt gick vi direkt över till vårt sidoprojket :-) I anslutning till vårt trädäck ska vi ha ett litet utekök där grillen får plats och att det finns bra plats till avställningsyta.
Vi är inte riktigt klara, men grunden är gjord och vi hoppas att vi ska vara klar under denna vecka. Vår första tanke var att ha en gjuten betongskiva men har för tillfälligt gjort en i plankor. Vi få se hur vi gör under sommaren.







söndag 3 april 2016

Årets projekt är klart

 Nu äntligen är vi klara med årets projekt.  Det blev några plankor att bära o såga...

Vi har utökat med en planteringslåda. Där har vi satt en silverpäron och lavendel. Under stora trädet har vi kvar lavendel och en del nya örter som jag köpte på Tirups örtagård.  Det får bli min egna lilla örtagård. Vi har även grävt ner vinrankan vid lilla uteplatsen och satt armeringsjärn på väggen där den kan klättra.

Vi fick även en hel del spillbitar som vi bygge en kruka att ha i pergolan. I denna ska det nu växa humle. Krukan blev lika hög o bred som vår soffa. Sen valde vi ett högt blomsterstöd så den kan växa lite på  höjden.


Växterna som jag köpte:
Silverpäron
Lavendel
Anisiop
Kryprosmarin
Kryddsalvia
Vinterkyndel
Timjan
Citrontimjan
Rundmynta (Äppelmynta)