fredag 25 december 2015

Julen 2015



Då var julen äntligen här till barnens förtjusning. Vid 13 kom farmor och hennes man på jullunch. Då blir det sill o lax av alla de slag.

Efter det blir det Kalle Anka på tv med glögg o pepparkakor.

Sen kommer tomten.....
Massor av klappas som ska delas ut. Härligt att se så glada pojkarna blir av sina julklappar.

Sen var det dax för varmrätterna o till sist o inte minst ... ris á la malta. Som pricken över i:et









Julkort

     Lite julpyssel hann jag allt med. Men det fick bli fyra sorters julkort o flera av varje sort.

onsdag 16 december 2015

Övedskloster






I lördags så var vi på Övedskloster julmarknad.

Stor o fin julmarknad, absolut sevärd. De hade historieberättelser om klostret, tomtetåg i form av traktorer,olika fik, skridskoåkning, djur och naturligtvis en massa utställare. Det blev både julklappar och smycken till mig.

Trodde inte att det skulle vara så stort som det var. Man fick parkera långt borta men det hade de löst med traktoråkning till o från klostret. Enda nackdelen var att ha barnvagnen med sig, lite trångt i ladorna bland alla stånd o besökare.

söndag 13 december 2015

Fågelmatare

Nu har jag äntligen fått min nya fågelmatare. Det var mycket velande fram o tillbaka men jag är supernöjd. Nu återstår det att se om den uppfyller kraven....nämligen att inga stora fåglar ska tömma behållaren på tre röda sekunder. Instruktionerna låter lovande och än så länge har det bara synt till småfåglar.

söndag 6 december 2015

2:a advent




Idag var det dax att ta in julgranen o tända två ljus. Får väl hoppas på att julkänslan infinner sig.

lördag 5 december 2015

Kapselhållare... en tidig julklapp

Idag blev det en tur till Malmö för lite shopping. Man kan säga att det blev en tidig julklapp till mannen o mig. Nu när vi börjar att närma oss slutet på köksrenoveringen så tyckte vi att vi var värda en ny kapselhållare.. O så fick det bli...

Även kaffemaskinen är någolunda ny. Vi hade en Citiz innan men den började att läcka vatten. Nu blev det en U som är helautomatisk

fredag 4 december 2015

Pepparkakshus


Idag blev det pepparkaksbyggen. Det blev ett köpehus men dekorationen fixade vi själv. Idag var det Gustav som var designern.